Tåliga växter kan skydda sig vid frost, men det finns också en hel del perenner i trädgården som skulle kunna behöva lite extra skydd.

De flesta växter som inte är härdiga tappar bladen, så de kan åtminstone inte frysa. Allt ovanför marken och även rötterna kan frysa, torka upp och dö. Eller så blir de så skadade att de inte längre spirar på våren. Vintergröna växter och växter i kruka har också ofta det svårt i kyla och blåst.

Skydda dina växter från kylan
För att förhindra skador kan du skydda dina växter från kyla, till exempel genom att använda isoleringsmaterial. Man kan tänka sig nedfallna löv, barrgrenar, fleecetyg, vassmattor och bubbelplast. Det är bäst att ta bort material som inte släpper igenom luft så fort den värsta kylan har passerat. Material som andas kan sitta kvar tills plantorna börjar gro igen.

Skyddar växter i krukor
Växter i en kruka kan skyddas genom att linda bubbelplast eller fiberduk runt dem, eller genom att lägga dem i en korg fylld med halm och täcka jorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *