Innan vi berättar något om lagerhägg vill vi först reda ut ett missförstånd: lagerbladen vi pratar om, häckväxten, är inte samma lager som den berömda köksörten. Det skulle vara trevligt om du bara kunde plocka några blad från din häck och lägga dem i din soppa eller gryta för att ge din maträtt extra smak, men vi rekommenderar det inte.

 

Nu om den “riktiga” lagraren: denna är också känd som körsbärslagrellen och är populär som häckväxt, men den är giftig. Man känner igen den på sina långsträckta, mörkgröna och ganska släta blad. Lagerbladen är en fin häckväxt eftersom den snabbt växer till en tät och fyllig häck.

 

Lagerhäcken: mycket stämningsfull

 

En lagerhäck skapar en trevlig atmosfär i din trädgård. Vetenskaplig forskning har upprepade gånger visat att människor som har utsikt över en grön livsmiljö känner sig lyckligare och mer bekväma. De lider mindre av stress och trötthet och kan slappna av bättre.

En vy av en naturlig, grön vägg av häckväxter har en gynnsam effekt på vårt sinne. Det gäller i synnerhet lagerhäcken. De olika typerna av lager har ett vackert utseende och gör din trädgård till ett attraktivt hem. Visst finns det andra växter som ger din trädgård ett vackert utseende, men lagerhäcken är ett specialfall.

Rent estetiskt är många sorter av lagerblad mycket attraktiva. Kombinera detta med det snygga utseendet som häckväxten ger din trädgård så har du en riktig vinnare inom häckväxtområdet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *